divendres, 16 de setembre del 2011

Recull de notícies de la setmana: Sanchis Guarner, concurs d'idees, Softcatalà i Termcat



La setmana passada acabava amb la notícia de l’homenatge a Sanchis Guarner per part de la Universitat de València, del qual es van fer ressò El Punt i L’Informatiu, entre d’altres. A Paterna en valencià també li vam retre el nostre particular homenatge per mitjà d’una entrada en el blog. Lamentablement, alguns van voler dir la seua en forma d’acte vandàlic contra la placa commemorativa de l’efemèride en la Facultat de Filologia, el qual ja ha rebut la condemna de diverses institucions com el Consell Valencià de Cultura o la mateixa Universitat de València




Fora d'això, el company Miquel Boronat ens informava a través del blog de la CDLPV sobre la convocatòria del I Concurs d’idees per a fomentar l’ús del valencià, convocat per la associació valenciana Tirant lo Blanc, que celebra enguany el seu vinté aniversari. El premi està dotat amb 3.000 euros i podeu presentar els vostres projectes fins al 8 d’octubre d’enguany. Podeu consultar les bases en este enllaç.



Per la seua banda, Softcatalà va anunciar que està disponible l'aplicació del seu traductor automàtic per a telèfons mòbils, més concretament, disposen de versions per a iPhone, Nokia N900 i dispositius amb Android. Este traductor es basa en la tecnologia d'Apertium (dissenyat pel Grup Traduscens de la Universitat d'Alacant) i ofereix la possibilitat de traduir entre una gran quantitat de llengües: català, castellà, anglés, francés i portugués. A més, tant la versió web com la versió per a mòbils permeten traduir a les formes valencianes quan la llengua d'origen és el castellà.



Acabem el nostre repàs amb una novetat interessant. Des de fa uns dies, Termcat ofereix el servei «PDF a la carta» dins de l'apartat de Terminologia Oberta, gràcies al qual es poden crear llistes personalitzades de fitxes terminològiques: l'usuari pot seleccionar les fitxes dels camps temàtics que li interessen i, en acabant, triar la informació que vol que s'incloga en el PDF (equivalents en altres llengües, definicions, categories gramaticals, etcètera). Ara bé, este servei només està disponible per a usuaris registrats; si no ho sou, podeu fer-ho en este enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada