dijous, 15 de setembre del 2011

S'obri el segon període de matriculació per als exàmens de la JQCV

Comença el segon període de matriculació per als exàmens de la JQCV, del 15 al 30 de setembre. Podeu passar per l'Oficina del Valencià de l'Ajuntament de Paterna, a l'edifici del Palau (plaça de l'Enginyer Castells, núm. 1, al soterrani) a demanar informació i arreplegar les instàncies pertinents. Com sempre, podeu optar pels nivells següents: coneixements orals (A2), elemental (B1), mitjà (C1) i superior (C2), a més dels llenguatges específics de mitjans de comunicació, llenguatge administratiu (estos dos, si ja teniu el grau mitjà) i correcció de textos (si teniu el superior).

Enguany, el decret de convocatòria de les proves presenta algunes novetats que vos comentem tot seguit.
  • Dos fases d'exàmens per al grau mitjà i el superior. En la primera fase, els aspirants s'examinen de les àrees 1 i 2, que inclouen tota la part de tipus de test: deu preguntes de comprensió escrita sobre el text proposat i la resta –60 per al mitjà i 80 per al superior– de la part d'estructures lingüístiques que inclou ortografia, lèxic i morfosintaxi. Els aspirants que hagen aprovat la primera fase, passen a la segona, que consisteix en la prova d'expressió escrita (una redacció de 200 paraules per al mitjà i de 300 per al superior, i un dictat) i la prova d'expressió oral.
  • Manteniment de les notes de la primera convocatòria. Els aspirants que van aprovar la primera fase en la primera convocatòria però que van suspendre la segona, només s'han d'examinar de la segona fase en la convocatòria de novembre. Això sí, si esta vegada tampoc ho aconsegueixen, hauran de tornar a examinar-se de tot les fases l'any que ve.
  • Descompte per la tramitació telemàtica. El preu de les taxes és de 12 euros per al grau de coneixements orals i l'elemental, i de 15 euros per a la resta de graus (mitjà, superior, mitjans de comunicació, llenguatge administratiu i correcció de textos). Tot i això, si completeu el procés d'inscripció de manera totalment telemàtica (incloent-hi el pagament de les taxes) tindreu una bonificació del 10%, és a dir, 10,80 euros en el primer cas, i 13,50 en el segon.
Si voleu ampliar la informació, vos recomanem que visiteu la pàgina web de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià; també podeu ampliar la imatge següent, on trobareu les dates d'examen, els horaris, el preu de les taxes i els centres on vos podeu examinar.

Punxeu sobre la imatge per a ampliar-la



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada